紺草花燖 ∞ 燉紫甘藍 @亂皂𥴊仔店

(2021.11.24 減肥下昏飯。紺草花燖,燉紫甘藍)

實講,自本 tuì 紺草花無啥物好印象。

這个原因,除了我本身無愛食𠕆硞硞 ê 食物掠外,德國 ê 紺草花燖 hōo 我 ê 印象 mā 蓋䆀。

起因,見食著 ê 口味 m̄ 是傷酸就是傷甜。

我 m̄ 知影遮食過 ê 滋味,是 m̄ 是 uī-tio̍h bueh 掩崁食材按罐頭來 ê 味,所致餾 ê 過程下手有較重寡。

不而過,我誠愛 tī 波蘭抑是捷克食著 ê 滋味,特別是幾年前 tī 捷克食著 ê 燖菜。

好食甲我到今猶閣 ē 記得彼淡薄仔酸,淡薄仔𠕇,無細膩 ē 掠做家己 tī 食肥軟肥軟 ê 炕肉。

這回 tī 波蘭食著真好食 ê 紺草花,開始 tī 踅這 ê 問題,敢 bueh 家己起手。

起因,見若想著物件愛礤簽 ,人就𤺪。

想仔想,想著咱 ê 長年菜無礤簽 mā 是燖甲軟𩚨軟𩚨好食甲。

隨款轉來試,好食甲 m̄ 免 gún 翁褒,我家己褒囉嗦。

 

紺草花燖

...... 材料 ......

紺草花,切絲 1/2

滾水 400ml

洋蔥,刴幼 1

バター 3EL

醋 1EL

林檎,刴幼 1

糖 1/4TL

鹽、胡椒

 

...... 步數 ......

1. 蔥、バター落鼎煏芳,糖、滾水、草花、林檎、醋、胡椒摻落去抐 hōo 齊,捘猛火煮滾,崁蓋,捘䆀䆀仔火燖1點鐘,樂暢來食。

紺草花燖 ∞ Gedünsteter Blaukohl @亂皂𥴊仔店

(2021.11.24 Abendessen zur Gewichtsabnahme. Gedünsteter Blaukohl)

Ich habe gedacht, Blaukohl schmeckt nicht gut.

Weil was ich in Deutschland probiert habe, sie sind...sauer oder süß.

Oder...besonderer Geschmack, mit Butterschmalz.

Deshalb koche oder esse ich Blaukohl, Kohl, Wirsing nicht in Deutschland.

Aber, einmal in Tschechien, ich habe den Kohl mit Gulasch zusammen gegessen.

Mann... das ist so lecker.

Kein seltsamer Geschmack. Zu Sauer oder zu süß oder besonderer ' Butterschmalz ' Geschmack.

Oh, der besondere Geschmack von meinem Mann's Mutter.

Dann habe ich noch einmal in Polen den Kohl gegessen, Pierogi mit Kohl.

Mann!!!

Das ist so lecker!!!!!!!

Der Geschmack macht lust auf selbst koche.

Aber, ich bin zu faul...

Wenn ich denke den Kohl in Scheiben zu schneiden.

Ich bin zu Faul.

Diesemal, wir haben Wurst mit Kohl in Polen gegessen.

Mann!!!

Ich muss das Rezept suchen und kochen.

Aber zu erst, ich möchte Blaukohl probieren.

Ist der Geschmack so besonders (meine Mann's Mutter sagt, der braucht Butterschmalz....)

Oder, ist wie mein deutsche Freundin mir teilt.

Deutschland Problem ist jetzt aus der 'Dose'.

Dann bis jetzt, ich habe 2 Mal gekocht.

Und, schmeckt es mir?

Natürlich!!!

Ich liebe Kohl!!!

 

Gedünsteter Blaukohl

...... Zutaten ......

Blaukohl in Scheiben schneiden  1/2

Wasser 400ml

Fein gehackte Zwiebel 1

Butter 3EL

Essig 1EL

Apfel in Stücke geschnitten 1

Zucker 1/4TL

Salz & Pfeffer

 

...... Zubereitung ......

1. Zwiebel und Butter in den Topf geben und anbraten bis sie goldenbraun sind. 

2. Blaukohl, Zucker, Apfel, Essig, Salz, Wasser und Pfeffer in den Topf geben und gut mischen.

3. Deckel drauf, auf großer Stufe 5 Minuten,kochen dann auf kleiner Stufe ca,1 Stunde kochen. Guten Appetit!

紺草花燖 ∞ Steamed Red Cabbage @亂皂𥴊仔店

(2021.11.24 Dinner for weight loss. Steamed Red Cabbage)

I thought red cabbage didn't taste good.

Because what I tried in Germany, they are...sour or sweet.

Or...special taste, with clarified butter.

That's why I don't cook or eat red cabbage, kale, savoy cabbage in Germany.

But, once in Czech Republic, I ate the cabbage together with goulash.

Oh, my dear... it's so delicious.

No strange taste. Too sour or too sweet or special ' buttery ' taste.

Oh, the special taste of my husband's mother.

Then I ate the cabbage again in Poland, pierogi with cabbage.

Man!!!

This is so delicious!!!!!!!

The taste makes me want to cook it myself.

But, I'm too lazy....

When I think to slice the cabbage.

I'm too lazy.

This time, we ate sausage with cabbage in Poland.

Man!!!

I need to find the recipe and cook it.

But first, I want to try red cabbage.

Is the taste so special (my husband's mother says it needs clarified butter....)

Or, is as my German friend shares with me.

Germany problem is now from the 'can'.

Then so far, I have cooked 2 times.

And, does it taste good to me?

Of course!!!

I love cabbage!!!

 

Steamed Red Cabbage

...... Ingredients ......

Cut red cabbage into slices  1/2

Water 400ml

Finely chopped onion 1

Butter 3EL

Vinegar 1EL

Apple cut into pieces 1

Sugar 1/4TL

Salz & Pepper

 

...... Method ......

1. Add the onion and butter to the saucepan and fry until golden brown.

2. Add the red cabbage, sugar, apple, vinegar, salt, water and pepper to the saucepan and mix well.

3. Put the lid on, on a high level for 5 minutes, then cook on a low level for about 1 hour.Enjoy your meal!

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    詹美樹 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()