生鍋優格麭 ▪ 鐵鑄鍋優格麵包 @亂皂𥴊仔店

(2021.10.10 Ein Geschenk für unseren Nachbarn aus Rumänien)

2021.10.10

是有福氣 ê 人 tsiah 通收著遮爾仔 tsuē ê 等路

頂日做歹 ê パン,今仔日完成。

 

2020.02.02

Tī Youtube 看著有人分享伊按怎修理家庭用 ê 古早切パン機台 hōo 我興趣趣甲隨上網路揣資料,紲落來隨見著佮意 ê 食譜 mā 隨綴 leh 做 hōo 家己 tuì 家己褒唆 mā hōo 厝邊呵咾甲我想 bueh 成做鼢鼠 ê 歹勢。

你做 ê 是 gún 食過上蓋好食 ê パン。

窮真講 m̄ 是我做 ê パン好食,是現此時 ê 德國,パン已經 m̄ 是パン,祖先 ê 好滋味拚 buē 過銀兩 ê 芳。

 

生鍋優格麭

...... 材料 ......

烏麥仔麵粉,TYPE 1150 250g

高黐麵粉 550g

拉圇仔燒優格 150g

拉圇仔燒滾水 350g

鹽 2TL

蜂蜜 1TL

焦酵母 7g

 

...... 步數 ......

1. 滾水、酵母、蜂蜜濫做伙搜齊。

2. 麵粉、烏麥仔麵粉、鹽濫做伙搜齊,酵母水、優格摻落去搜做麵粞,崁布,等60分鐘。

3. 整形,崁布,等60分鐘。

4. 生鍋掖寡麵粉,落麵粞崁蓋,落烘箱捘180度烘60分鐘。生鍋蓋提出來,換220度,烘10~15分鐘,提出來 kā 伊囥甲冷 tsiah 享用。

Joghurtbrot @亂皂𥴊仔店

(2021.10.08 牢鼎 ê パン)

2021.10.10

Ich bin eine Glückliche Person.

Den Tag, das Brot ist nicht gut.

Aber kein Problem.

Nochmal backen und jetzt es ist Zeit mit einem Geschenk für meinen Nachbarn danke zu sagen.

 

2020.02.02

Ich habe einen Brotschneider auf Youtube gesehen und ich bin sehr interessiert, dann habe ich im Internet gesucht.

Zum Glück habe ich den Brotschneider gefunden und auch ein Rezept.

 

Joghurtbrot

...... Zutaten ......

Roggenmehl, TYPE 1150 250g

Dinkelmehl, TYPE 630 550g

Lauwarmer Joghurt 150g

Lauwarmes Wasser 350g

Salz 2TL

Honig 1TL

Trockenhefe 7g

 

...... Zubereitung ......

1. Das Wasser in eine Schüssel gießen, die Hefe und Honig darin auflösen.

2. Dinkel, Roggen und Salz mischen dann mit Hefewasser, Joghurt nochmal mischen und mit der Hand ca. 5 Minuten kneten.

3. Den Teig mit einem Tuch zugedeckt bei Zimmertemperatur 1 Stunde ruhen lassen.

4. Den Teig zur  Kugel formen und in die Schüssel geben und abgedeckt 1 Stunden reifen lassen.

5. Etwas Mehl in den Eisenguss-Topf bestreichen und den Teig in den Topf legen mit Deckel drauf.

6. Das Brot im Backofen auf 180 °C und 60 Minuten backen.

7. Nach 60 Minuten, den Deckel rausnehmen. Dann nochmal auf 220°C für 10~15 Minuten backen.

8. Das fertige Brot auf einem Gitterrost auskühlen lassen.

Yoghurt Bread @亂皂𥴊仔店

(2021.10.10 A present for our neighbor from Romania)

2021.10.10

I am a lucky person.

The day the bread is not good.

But no problem.

Keep baking and now it's time to give a gift to my neighbor and say thank you. 

 

2020.02.02

I saw a bread slicer on Youtube and I am very interested, then I searched the internet.

Fortunately I found the bread slicer and also a recipe.

 

Yoghurt bread

...... Ingredients ......

Rye flour 250g

Spelt flour 550g

Lukewarm yoghurt 150g

Lukewarm water 350g

Salt 2TL

Honey 1TL

Dry yeast 7g

 

...... Method ......

1. Pour the water into a bowl and dissolve the yeast and honey.

2. Mix spelt, rye and salt then mix with yeast water, yoghurt again and knead by hand for about 5 minutes.

3. Cover the dough with a cloth and let it rest at room temperature for 1 hour.

4. Form the dough into a ball, put it in the bowl and leave it to mature covered for 1 hour.

5. Spread a little flour in the cast iron pot and place the dough in the pot with the lid on top.

6. Bake the bread in the oven at 180°C for 60 minutes.

7. After 60 minutes, remove the lid. Then bake again at 220°C for 10~15 minutes.

8. Leave the finished bread to cool on a grate.

arrow
arrow

    詹美樹 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()